vineri, 22 februarie 2013

Cat de oarba poate fi justitia noastra?!

Sau poate fi orbita de prestatia unui avocat lacom !
Avocat lacom o fi pleonasm ?
 
Cu mai bine de trei ani in urma,traia in orasul meu,o batranica peste care trecusera aproape 90 de primaveri si care,ca toti batraneii,isi iubea nespus de mult copiii in mod egal si pe nepoti ii adora,iar in schimb nu cerea decat ca cei dragi ei sa fie fericiti.
Dar asta cere sacrificii si cine sa le faca, decat tot ea?
In cazul nostru fericirea a doi zdrahoni de nepoti depindea de farama de agoniseala stransa cale de-o viata de catre bunicuta lor,la care se mai adaugau ceva terenuri si alte  imobile dobandite in urma noilor reglamentari legale prin care s-a vrut a se face retrocedarea averilor abuziv preluate de catre statul comunist.
Zis si facut.
Pentru astfel de manevre frauduloase dar mai ales dezgustatoare si dezonorante, avem cel putin  un avocat expert,care,evident,pentru un procent gras din valoarea prazii,s-a inhamat la treaba creionand de graba planul marsaviei.
In momentul urmator nepoteii s-au aratat mult mai grijulii fata de bunicuta,motiv pentru care au mutat-o intr-un mic apartament impreuna cu mama lor,complice la aceasta manevra,unde trebuia sa fie ingrijita si sa-si astepte impacata  obstescul sfarsit,iar din acel moment nu i-au mai permis sa ia legatura cu exteriorul,pentru ca de, trebuia sa fie protejata si nimeni sa nu afle despre planul lor.
Dupa plata si rasplata.
 Pentru ca nici moartea nu vine degeaba,nepoteii,sub directa coordonare a maestrului,au determinat-o pe biata batranica sa semneze niste hartii prin care aceasta ar fi promis sa le vanda imobilele si restul de avere,evident pentru care primise deja pretul stabilit de comun acord.
Acum a venit vremea sa intre in scena marele avocat,care statuse in culise si pe baza acestor documente a deschis o actiune in instanta sustinuta prin cateva manevre, care iti cer doar sa fii nesimtit nu sa ai veleitatile unui jurist  practicant al avocaturii timp de peste 30 de ani .
Dar,nu-i asa,pentru ca justitia trabuie sa fie oarba si sa judece faptele,nu oamenii,Instanta investita cu judecarea cauzei,a dat castig  nepotilor,mod in care a investit cu putere de lege acele acte de mare violenta la care a fost supusa batranica noastra si pe baza Sentintei i s-a dat posibilitatea legala sa nu ia nimic pe lumea cealalta.
Si justitia trabuie sa se trezeasca.
In cazul nostru am fost mandatat de catre o matusa a nepoteilor nesatui si am formulat actiune in revizuire prin care am cerut aceleiasi Instante de judecata sa faca dreptate,aici pe Pamant,nu in Ceruri,pentru ca acolo are cine sa se ocupe de toti si de toate.
Mare mi-a fost mirarea cand avocatul nostru a depasit orice limita a nesimtirii si s-a prezentat in fata aceleiasi Instante pe care o terfelise , unde cu glasul unui constipat, a incercat sa lamureasca completul ca bunicuta avea posibilitatea legala sa se apere in procesul intentat,ignorand orice norma de bun simt care sunt reglementate prin legile noastre tocmai pentru a apara aceste categorii de persoane, impotriva unor astfel de acte de mare violenta, pe care de prea multe ori justitia ,prin atitudinea sa uneori  orbitor de toleranta , le promoveaza in loc sa le sanctioneze.
Oare ar fi fost greu pentru Instanta de judecata sa inteleaga(prezume) ca o bunicuta de aproape 90 ani,evident bolnava,tintuita la pat,aflata in intretinerea mamei reclamantilor nepoti,nu se poate deplasa de la Medias la Sighisoara pentru a se apara in proces si unde sa demaste actele de violenta la care a fost supusa pentru a semna acele inscrisuri?
Daca ar fi fost de acord cu vanzarea ,nu-i asa,ar fi facut tranzactia in fata unui Notar Public,care s-ar fi deplasat chiar la domiciliul sau,dar exista riscul sa fie demascate aceste manevre si magistralul plan ar fi esuat.
De ieri, Maria sa Instanta de judecata a ramas in pronuntare,dar are nevoie de 7 zile pentru deliberare deoarece, sigur, probele cu care eu imi sustin cererea,o ard serios la degete.
Sper sa se lumineze si sa dea o sentinta dreapta in memoria bunicutei noastre, pentru ca "nimanui nu-i este ingaduit sa se prevaleze de propria incorectitudine ori imoralitate pentru a obtine si proteja un drept(nemo auditur propriam turpitudinem allegas)
Doamne ajuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu