joi, 7 martie 2013

La multi si fericiti ani, duduita draga !

Societatea omeneasca a (in)evoluat.
Asta se vede si-n transformarea fiintei dragi noua, tuturor barbatilor,ca de,d'aia a fost creata femeia de catre Dumnezeu si iata ce-a iesit dintr-o amarata de coasta.
Ar fi fost mare tristete pe Pamant daca,noi masculii, nu am fi avut acest minunat scop al existentei noastre si  anume "sa cucerim"una sau cat mai multe dintre aceste superbe fapturi  ale planetei,iar traditia se pare ca,din nefericire,a ramas intacta doar la celelalte vietati ale lumii,iar la om ba.
Adica,asa cum legenda spune,la inceputuri ,barbatii cucereau inima fiintei care "ii cazuse cu tronc", prin comportament,gesturi ,declaratii ,mod in care faceau dovada afectiunii sufletesti cauzata de dragostea ce i-o poarta ,iar mai apoi ,ca este capabil sa-i ofere protectie si siguranta, celei pe care o alesese,comportament care s-a denaturat din motivele pe care cu totii le stim si care  tin exclusiv de cultura si civilizatia popoarelor.
Lacomia bat-o vina!
De fapt,cred ca,noi  barbatii,  toata viata  ,aleargam sa  ne  recuperam coasta cedata pentru crearea fiintei dragi noua si din teama sa nu ramanem fara, ni s-a dezvoltat peste masura aceasta dorinta de a avea cat mai multe coaste pe care sa le iubim si sa le ocrotim,pastrandu-le in suflet ca pe un patrimoniu sfant si intangibil.
Pentru acest scop nobil barbatul este capabil sa faca orice sacrificiu,situatie ce a fost speculata tocmai de aceste"redute"ale vietii sale,care au devenit tot mai viclene si mai pretentioase,iar pentru ca cuceritorilor li s-a cam ofilit  vigoarea de odinioara, de o vreme 'ncoace se vad tot mai multe semne de preluare a initiativei,de catre aceste"plapande fiinte",dragi sufletului nostru.
Vremurile au facut femeia tot mai barbata.
Iar barbatul tot mai muierit.
Ceea ce,noi barbatii,la inceputuri,nu am stiut,sau am refuzat sa credem,este faptul  ca  si aceaste gingase fiinte desprinse din trupul nostru, dintotdeauna si-au dorit sa se reintoarca acolo de unde au plecat,adica se se contopeasca cu" trupul mama",pe care il numesc alesul lor si pentru care fac eforturi demne de posibilitatile lor,prin care sa poata fi remarcate,adica spun:"cucereste-ma !".
Daca nu, o fac eu.
Asa cum spuneam,lumea a evoluat,adica, s-a schimbat si din nefericire a disparut sau si-a diluat  tocmai mirajul acestei superbe competitii,ceea ce ma face sa spun ca din acest punct de vedere omenirea a involuat, iar preocuparea barbatului  pentru a fi fericit a fost cumva  inlocuita de alte indeletniciri motiv pentru care am avut parte sa vedem femeia in pufoaica,fierar betonist,femeia eroina,strungar sau sudor de meserie, care  nastea un anumit numar de copii,fara a vea cele necesare traiului,etc,etc.
In aceste vremuri ne este dat tot mai mult sa vedem femeia care s-a plictisit sa astepte sa fie cucerita,ceea ce nu  este deloc in regula,iar barbatii au devenit tot mai comozi si parca si-au uitat menirea, ravnind la locul caldut al  domnitelor de odinioara si asteptand probabil sa fie curtati si petiti.
Maine de 8 martie ,ziua internationala a femeii si in fiecare zi din viata noastra,avem ocazia minunata de a fi fericiti oferind fecicire celor dragi noua.
Nu este deloc greu,ba din contra este supremul scop al vietii noastre in acesta lume.
Asa sa facem si sa revenim la formulele de alta data.
Sarut mana duduita ,poftiti,aveti prioritate ! 
Viata mea va apartine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu