marți, 10 iunie 2014

LA VREMURI NOI,LEGI..... MODERNE

Sau ,"Totu-i vechi si noua-s toate "
          Incepand cu  01 febr.,anul de gratie 2014 ,avem a ne fali si noi cu intrarea in vigoare a noului Cod Penal si de Procedura Penala,eveniment care ar fi trebuit sa marcheze accederea Justitiei noastre in randul lumii civilizate,asa cum ne este drag sa-i numim pe cei normali,doar pentru ca noi ne straduim sa fim altfel decat ei.
          Asta, deoarece hiba cea mare o reprezinta  romanul nostru neaos ,ajuns sigur pe cai obscure, sa fie investit cu nobila sarcina de a face dreptate, aici pe felia de pamant numita Romania,iar acum ma refer doar la tagma magistratilor -procurori,care"trebuie sa vegheze la respectarea legii penale,cu respectarea acestor moderne carti de capatai"pentru breasla lor.
          Totul ar fi simplu si elegant,daca nu ar mai exista "exceptii" de genul unui procuror sibian care,doar  pe baza unei plangeri la care a fost atasat  un certificat medico-legal,fara a face nici cel mai mic demers la care era obligat in vederea aflarii adevarului, si-a aratat muschii in fata unui batranel de 89 de ani, pe care ATENTIE !, l-a trimis in judecata fiind inculpat pentru tentativa la infractiunea de omor calificat .
          Fapta consta in aceea ca, un tanar vanjos de peste 1,80 m inaltime, in varsta de 37 ani s-a plans omului legii,ca acest fost ostas din ultimul razboi mondial,care se incapataneaza sa mai incurce lumea moderna de astazi,cu care s-a luat la tranta,l-ar fi rapus,iar prin leziunile create i-ar fi pus viata in primejdie acestui tanar care vrea sa reprezinte viitorul de nadejde al  natiei noastre.
          Ma gandesc ca poate o sa reusesc sa induplec Instanta de judecata sa nu-si insuseasca propunerea ca mandantul meu sa-si traiasca a doua copilarie dupa gratii ,pentru o fapta pe care,fizic,nu o poate savarsi,dar ce o sa ma fac cu inculpatul, pentru ca a aflat despre invinuirea care i s-a pus in sarcina ,iar acum se crede Croitorasul cel viteaz sau chiar Stiven Segal d Romania si are planuri mari pentru viitor.
          Oare ce s-ar fi facut babele din sat, daca mosulica al meu ar fi fost acuzat si pentru viol,iar viteazul octogenal ar fi aflat despre isprava sa de invidiat ?
          Deci,oameni buni,pe langa legi moderne,care sa fie in acord cu cele din "lumea buna", avem mare nevoie de oameni educati, harnici si cu simtul ratiunii la purtator, care sa le aplice,iar exemplul acesta sa fie doar o ultima si  nefericita exceptie.
Oricum si asa este minunat sa fii roman. 
Sa  ne fereasca Dumnezeu de harnicia lenesului si intelepciunea prostului!
Doamne ajuta !
P.s.-o sa va tin la curent cu evolutia cazului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu