sâmbătă, 4 mai 2013

Orasul meu este inchis pentru biciclisti.

Sau cine n-are noroc,n-are nici dramul de minte care l-ar salva de la prostie.
Urbea mea,ca aproape toata tara, se afla de mai bine de un veac, sub bisturiul operatiilor estetice,manuit cu apriga manie proletara de catre politicienii nostri, cu veleitati de macelar parat .
Nu stiu cum reusesc aceasta performanta,dar cu siguranta sunt de neegalat in plamadirea unei hidosenii greu de imaginat pentru oricine,oricat de indulgent ar fi,iar justificari am tot cautat si nu am gasit decat in incompetenta ,ca sa nu-i spun altcumva.
Din pacate,sau din fericire, starea aceasta a lor, nu doare.
Edilii nostri,de ani buni de zile,merg cum zic ei, in schimb de experienta,mai ales in Olanda,de unde,spun ca ar trebui sa vina mai luminati,dar de unde nu-i nici  nu poti cere si unde nu-i minte ,vai de picioare.
Probabil ca,fetele din vitrinele in care olandezii nu cultiva lalele, le-au furat  dramul de minte din proprietatea personala,sau poate ca au indragit experienta acestor intreprinzatoare pe care vor s-o promoveze pe plaiurile mediesene si de aici se trage totul.
Adica,au invatat ca,ce nu pot face cu capul,pot face cu..."spatele".
Parca de o vesnicie alesii nostri, lucreaza la "modernizarea drumurilor"din oraselul pe care li l-am dat pe mana,dupa modelul"na lupule tigan de-a gata",incercand tot felul de experiente, care mai de care mai paguboasa doar pentru noi,iar in graba lor,chipurile, au uitat sa schiteze pe hartile viitorului ce il meritam si nevinovatele piste pentru biciclete.
Asta, probabil, pentru ca "pilotul sef" sigur are in plan sa ne invete pe toti cum sa zburam decoland de pe loc(repaus),asa ca,  n-o sa mai  avem nevoie de piste si nici  de rastele pentru parcarea bicicletelor,iar "exempalarul unic"expus, la inaltime, in vitrina Primariei, poate fi pus spre conservare chiar in biroul "copilotului",care ar fi  trebuit sa ramana la cratita,pentru ca-i cam  ia cioara mamaliga din mana.
Pana atunci, mai da-o in "pista"ma-sii de bicicleta,ca tot n-avem pana cand nu vin olandezii din nou cu ajutoare!
Asa ca,somn de voie,sau... de nevoie, ciclistilor!
Ca, daca va incumetati sa infruntati realitatea riscati somnul"de veci".
Sarbatori cum meritam !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu